Motortours Zuid Europa

Motortours Zuid Europa
Motorreizen door Zuid Europa. Geniet van de zon in Spanje, Frankrijk, Slovenië en Italië. 7-Daagse motorreizen!
€ 341
» meer info «

Duitsland / Benelux

Duitsland / Benelux
Motorreizen in Europa! Toeren door een heuvelachtig in Duitsland, België en Nederland. Ga met de Motor op reis langs de Eifel, Moezel of Saarland.
€ 117
» meer info «

Motortour in de Bergen

Motortour in de Bergen
Motorreizen in de Alpen, de Pyreneeën of het Reuzengebergte in Tsjechië? 7-Daagse motorreizen waarbij uw stuurkunsten op de proef gesteld worden.
€ 259
» meer info «

Toeren door Dolomieten

Toeren door Dolomieten
Op de motor over de prachtigste bergwegen van Europa. Boek dan meteen uw vakantiewoning in de Dolomieten bij Bungalow.Net!
€ 544
» meer info «

Groot Britannië / Schotland

Groot Britannië / Schotland
Verblijf in een Schots hotel en trotseer de Highlands of reis langs typische Engelse (kust)plaatsen zoals Brighton en Pethworth. Boek nu uw motorreis!
€ 406
» meer info «

Tip: Vergelijk minimaal 3 reisorganisaties en vind de goedkoopste motorreizen:


Sorteren op:
Aanbieders tonen met:
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
TIP7,2
 
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
Laatste controle: donderdag 23 maart 2023 om 07:00 uur. Cijfers gebaseerd op 4.485 ervaringen van Start 1-2

Motorreizen

Motorreizen zijn er voor de echte motorliefhebber. Op het moment dat u op de motor stapt bij u voor de deur dan begint de vakantie eigenlijk al. U kunt er met de motor een weekendje op uit naar bijvoorbeeld België. Maar het is uiteraard ook mogelijk om een aantal weken op motorvakantie te gaan. U reist dan bijvoorbeeld door verschillende landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Het is zelfs in sommige treinen mogelijk om een motor mee te nemen waardoor u uw motorvakantie gedeeltelijk kan combineren met een treinreis. Wilt u bijvoorbeeld in Amerika (USA) rond gaan touren dan kunt u ter plaatse een motor huren en gaan genieten van uw motorvakantie.


Motorreizen

Met de aankomst van het mooiere weer gaat het bij sommige mensen langzaam kriebelen: ze willen op de motor. De tijd voor toertochten breekt binnenkort weer aan, en het is goed om er op tijd bij te zijn. Bij het begin van het nieuwe seizoen is het altijd verstandig om uw motor te controleren op enige gebreken. Toeren moet tenslotte wel veilig gebeuren. Onderwerp uw motor aan een grondige beurt en deze kan er een jaar lang tegenaan.
Er bestaan veel verschillende motoren die allemaal op hun eigen manier aangenaam rijden. Zo is de Harley-Davidson misschien wel dé toermotor bij uitstek. Deze motor geeft uw een machtig gevoel tijdens het rijden. Als u van plan bent om lange afstanden te overbruggen bent u waarschijnlijk niet de enige. Door heel Europa rijden duizenden, zo niet honderdduizenden mensen op de motoren in de fijne periode in de lente en de zomer. En vergis u niet, u moet ook vrij sportief zijn om een hele dag op de motor te rijden en steeds op te blijven letten op het verkeer. Het vergt nou eenmaal wat inspanning om uw motor in goede banen te blijven leiden. Als u het echt gezellig wilt maken brengt u een achteropzitter aan op de motor. Deze maakt het mogelijk om iemand mee te nemen die niet kan motorrijden, of misschien wilt u wel om de beurt rijden tijdens een motorreis. Op moderne motoren is het zeer eenvoudig om de bagage vast te maken aan de motor.

Tips voor motorreizen

Hieronder vindt u een aantal tips voor als u op motorvakantie gaat:
 • Als u op motorvakantie gaat dan moet u goed op uw spullen letten. Een motor trekt altijd wat extra aandacht en de jatgevoeligheid ligt natuurlijk hoger dan als u met een auto reist.
 • Op de motor kunt u niet zoveel bagage meenemen als in een auto. Zorg daarom dat u uw kleding goed selecteert. Houdt u er bijvoorbeeld rekening mee dat u verschillende lagen kleding (beschermende motorkleding) aan kunt trekken, zodat u als u in een warm gebied bent een trui uit kan trekken en als het frisser wordt u een extra vest aan kan trekken.
 • Wanneer u tijdens uw motorvakantie de toeristische gebieden wilt verlaten en u spreekt de taal van het land niet, zorg dan dat u een taalboekje bij u heeft voor de meest voorkomende vragen.
 • Zorg voor een papiertje met al uw belangrijke gegevens zoals ziekenfonds nummer, creditcard/pin blokkeer nummers, belangrijke telefoonnummers etc.
 • Tank liever te vroeg dan te laat.
 • Als u ergens wilt overnachten bekijk dan eerst de kamer voordat u toezegt. Wellicht kan er nog iets van de prijs af.
 • Vraag naar de mogelijkheden om uw motor binnen te stallen.
 • Zorg voor een internationaal rijbewijs van de ANWB.
 • Zorg voor een goede gewichtsverdeling op de motor.
 • Ga je met de motor op vakantie? Dan ga je hem waarschijnlijk regelmatig ergens parkeren. Om diefstal te voorkomen kun je het beste gebruik maken van een schrijfremslot. Met een schrijfremslot voor je motor voorkom je diefstal.
 • Neem genoeg kettingsmeer mee, want dat gaat hard als u op motorvakantie bent.

Motorreizen: alleen of met groep?

Gaat u alleen of met een groep op motorvakantie? Dat is natuurlijk geheel aan u. Motorreizen zijn er voor iedereen. De één trekt er het liefste alleen op uit en trekt zijn eigen plan en de ander vindt het prettig om zich aan te sluiten bij een groep.

Als u bijvoorbeeld een groepsreis kiest uit de motorreizen van Vrij Uit dan is er altijd een ervaren reisleider aanwezig. U bent er dan van verzekerd dat u met enthousiaste motorrijders op vakantie gaat. Onderweg geniet u gezamenlijk van een hapje en een drankje. Als u liever individueel op motorvakantie gaat heeft u natuurlijk veel meer vrijheid. U beslist namelijk zelf hoe laat u vertrekt, waar en hoe u rijdt en hoe lang u op dezelfde plaats verblijft. Over het algemeen legt u alleen ook sneller contact met anderen dan als u zich al in een groep bevindt.

Populaire motorreizen

Dat België, Frankrijk en Duitsland populaire landen zijn voor motorreizen is niet zo gek natuurlijk. Deze landen liggen dichtbij Nederland en zijn dus gemakkelijk vanuit Nederland te bereiken per motor. In een paar uur bent u al in Frankrijk en kunt u genieten van een heerlijke motorvakantie. Zo’n vakantie hoeft helemaal niet 2 weken te duren, u kunt ook prima voor een lang weekend bijvoorbeeld even met de motor naar Frankrijk, België of Duitsland. Wat dacht u van een tour langs de Elzas / Vogezen? Of maakt u liever een tour langs de Maas en de Moezel? Er is volop keuze voor een spannende, uitdagende, indrukwekkende motorvakantie.
Wist u dat?
 • Een motorreis in Zuid-Amerika niet voorbij mag gaan aan een bezoek van de heksenmarkt van La Paz?
 • De sneldheid op veel delen van de Autbahn (Duitsland) vrij is?
 • De bekende Moezel motorrijders veel te bieden heeft?
© 2003 - 2024 Reizen Paleis - Algemene Voorwaarden - Privacy verklaring - Sitemap - Contact