Atlantic Hills

Atlantic Hills
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Atlantic Hills
€ 385
» meer info «

Coral Compostela Beach Golf

Coral Compostela Beach Golf
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Coral Compostela Beach Golf
€ 390
» meer info «

Parque Vacacional Eden

Parque Vacacional Eden
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Parque Vacacional Eden
€ 433
» meer info «

Casablanca

Casablanca
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Casablanca
€ 446
» meer info «

Saint George

Saint George
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Saint George
€ 478
» meer info «

Garajonay

Garajonay
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Garajonay
€ 487
» meer info «

El Duque

El Duque
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij El Duque
€ 488
» meer info «

Appartementen Coral Compostela Beach Golf

Appartementen Coral Compostela Beach Golf
Appartementen Coral Compostela Beach Golf is geheel gerenoveerd en beschikt over modern ingerichte appartementen. De ligging is perfect! Midden in het bruisende centrum van Playa de las Américas en o
€ 491
» meer info «

Villa Mandi Golf Resort

Villa Mandi Golf Resort
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Villa Mandi Golf Resort
€ 507
» meer info «

Hotel AF Valle Orotava

Hotel AF Valle Orotava
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Hotel AF Valle Orotava
€ 520
» meer info «

Tropical Park

Tropical Park
8-daagse Zonvakantie naar Canarische Eilanden bij Tropical Park
€ 542
» meer info «

Bungalows los Cardones Boutique

Bungalows los Cardones Boutique
Bungalows los Cardones Boutique is zeer centraal gelegen. Op loopafstand van het bruisende Playa de Las Américas kun je een vakantie lang ontspannen tijdens een verblijf in deze stijlvolle Sunweb Vil
€ 546
» meer info «

Vergelijk minimaal 3 reisorganisaties en vind de goedkoopste last minute reizen naar Tenerife:


Sorteren op:
Aanbieders tonen met:
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
€ 491ANVRCalamiteitenfondsSGRThuiswinkelwaarborg7,4
 
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
€ 385ANVRSGR
Laatste controle: dinsdag 20 juni 2023 om 10:34 uur. Cijfers gebaseerd op 4.485 ervaringen van Start 1-2

Last minute Tenerife

Last minute reizen naar Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilanden! In de zomer kan de temperatuur wel oplopen tot 30 graden! En zelfs in de winter is het er ongeveer nog 20 graden! Dus kies voor uw last minute reis in alle jaargetijden eens voor Tenerife! De meest populaire plaatsen op dit eiland zijn Los Cristianos, Playa de las Americas en Puerto Santiago. U vindt uw last minute reis naar Tenerife heel eenvoudig op Reizen Paleis! Zoekt u 5-sterren deluxe hotels? Klik dan hieronder door naar Bella Vakanza.

Zoekt u alleen een vlucht naar Tenerife, klik dan hier.

Informatie Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Evenals de buureilanden is Tenerife van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die ligt in het vulkanisch gebied Las Cañadas, die met 3718 meter meteen de hoogte berg van Spanje is. De naam “Tenerife” komt voort uit de taal van de Guanchen en betekent “witte berg”, wat een verwijzing naar de vulkaan El Teide is.

De hoofdstad van Tenerife is het aan de oostkust gelegen Santa Cruz de Tenerife. Het is een grote stad met een grote en belangrijke haven voor vracht- en cruiseschepen. Hier kan men goed belastingvrij winkelen.

Aan de westkust ligt Playa de San Juan. Vanuit deze plaats heeft u een fraai uitzicht over de Atlantische oceaan naar het buureiland La Gomera.

Lees meer over:
Het zuidwesten van Tenerife is mateloos populair bij toeristen. Hier zijn heel veel mooie en luxe hotels te vinden. Puerto de la Cruz, Playa de las Americas en Los Christianos zijn de populaire badplaatsen op Tenerife.
Oorspronkelijke stranden van Tenerife zijn zwartgekleurd door het vulkanische zand. Er zijn wat stranden met lichtgekleurd zand die speciaal voor toeristen zijn aangelegd. De bekendste toeristische zandstranden zijn die van Las Américas en Los Christianos.

Activiteiten Tenerife

Het vulkanisch gebied Las Cañadas, met als middelpunt de berg El Teide, is een bezoek meer dan waard. Las Cañadas bestaat uit uiteenlopende rotsformaties en kleurige, kilometersbrede lavavlakten. Aan de rand daarvan liggen metershoge basaltblokken en brokken donker, glanzend obsidiaan (vulkanisch glas).

Men kan met een veerboot de buureilanden La Gomera, La Palma en Gran Canaria bezoeken. Tevens worden er vele mooie excursies georganiseerd waarbij op de oceaan wordt uitgevaren om dolfijnen, bruinvissen en walvissen te spotten.

Op Tenerife kunt u daarnaast vele verschillende watersporten beoefenen, onder meer is het windsurfen erg populair bij de bekende windsurfspot El Medano, waar ook ieder jaar wereldkampioenschappen worden gehouden.

Weer Tenerife

Dankzij de passaatwind en de ligging van het eiland is het klimaat op Tenerife gelijkmatig met temperaturen ’s winters rond 19 graden en in de zomer rond 25 graden. Hierdoor wordt Tenerife ook wel “het eiland van de eeuwige lente” genoemd.
Bij aanvoer van hete lucht uit de Westelijke Sahara kan het op Tenerife in de zomermaanden soms wel 35 graden of warmer worden.
In de periode van november tot en met april kan er soms sneeuw vallen. Vooral de hoogste top van de berg El Teide is dan langere tijd bedekt met sneeuw.
Wist u dat?
  • Tenerife het grootste eiland van de Canarische eilanden is?
  • Nederlands de 3e taal is in Tenerife?
  • Naturisme op het eiland Tenerife alleen toegestaan is op naaktstranden?
© 2003 - 2023 Reizen Paleis - Algemene Voorwaarden - Privacy verklaring - Sitemap - Contact