Vakantie Tenerife

Vakantie Tenerife
Boek hier uw vakantie naar Tenerife! Er worden vele last minutes aangeboden naar Tenerife!
€ 399
» meer info «

Appartement Tenerife

Appartement Tenerife
Boek een appartement in Tenerife! Appartementen Compostela Beach liggen in Playa de las Américas aan het strand.
€ 495
» meer info «

Hotels Tenerife

Hotels Tenerife
Vindt hier uw hotel op Tenerife! O.a. hotels in Playa de las Americas!
€ 37,50
» meer info «

Best Tenerife

Best Tenerife
Een zeer geliefd hotel met veel faciliteiten, een goede sfeer en een centrale ligging. Rond het zwembad is een fraaie tuin met subtropische planten, waar je kunt genieten van de Spaanse zon. Hotel Bes
€ 700
» meer info «

HD Parque Cristóbal Tenerife

HD Parque Cristóbal Tenerife
In Playa de Las Americas is KIDS CLUB by TUI FAMILY LIFE HD Parque Cristobal een feest voor jong en oud. De kids springen in en uit het zwembad en zijn voor je het weet onderweg naar de speeltuin. “
€ 736
» meer info «

Hard Rock Hotel Tenerife

Hard Rock Hotel Tenerife
Hard Rock hotel Tenerife is een groot succes. Je kan hier elke dag ergens anders dineren. Wordt het Spaans bij Aliole, sushi bij Narumi of toch die perfecte steak bij Montauk? In roof top bar 'The 16t
€ 1008
» meer info «

RIU Palace Tenerife

RIU Palace Tenerife
Bij hotel RIU Palace Tenerife in Costa Adeje hebben ze 110% oog voor detail. Hier is aan werkelijk alles gedacht. Dobberend in het infinity-zwembad kijk je uit over de pier en het pas aangelegde Playa
€ 1095
» meer info «

» meer info «

» meer info «

» meer info «

» meer info «

» meer info «

Vergelijk minimaal 3 reisorganisaties en vind de goedkoopste last minute reizen naar Tenerife:


Sorteren op:
Aanbieders tonen met:
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
€ 281ANVRSGR7,5
 
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
€ 470ANVRCalamiteitenfondsSGRThuiswinkelwaarborg
» Toon meer aanbieders
Laatste controle: zondag 4 juni 2023 om 08:40 uur. Cijfers gebaseerd op 4.485 ervaringen van Start 1-2

Last minute Tenerife

Last minute reizen naar Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilanden! In de zomer kan de temperatuur wel oplopen tot 30 graden! En zelfs in de winter is het er ongeveer nog 20 graden! Dus kies voor uw last minute reis in alle jaargetijden eens voor Tenerife! De meest populaire plaatsen op dit eiland zijn Los Cristianos, Playa de las Americas en Puerto Santiago. U vindt uw last minute reis naar Tenerife heel eenvoudig op Reizen Paleis! Zoekt u 5-sterren deluxe hotels? Klik dan hieronder door naar Bella Vakanza.

Zoekt u alleen een vlucht naar Tenerife, klik dan hier.

Informatie Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Evenals de buureilanden is Tenerife van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die ligt in het vulkanisch gebied Las Cañadas, die met 3718 meter meteen de hoogte berg van Spanje is. De naam “Tenerife” komt voort uit de taal van de Guanchen en betekent “witte berg”, wat een verwijzing naar de vulkaan El Teide is.

De hoofdstad van Tenerife is het aan de oostkust gelegen Santa Cruz de Tenerife. Het is een grote stad met een grote en belangrijke haven voor vracht- en cruiseschepen. Hier kan men goed belastingvrij winkelen.

Aan de westkust ligt Playa de San Juan. Vanuit deze plaats heeft u een fraai uitzicht over de Atlantische oceaan naar het buureiland La Gomera.

Lees meer over:
Het zuidwesten van Tenerife is mateloos populair bij toeristen. Hier zijn heel veel mooie en luxe hotels te vinden. Puerto de la Cruz, Playa de las Americas en Los Christianos zijn de populaire badplaatsen op Tenerife.
Oorspronkelijke stranden van Tenerife zijn zwartgekleurd door het vulkanische zand. Er zijn wat stranden met lichtgekleurd zand die speciaal voor toeristen zijn aangelegd. De bekendste toeristische zandstranden zijn die van Las Américas en Los Christianos.

Activiteiten Tenerife

Het vulkanisch gebied Las Cañadas, met als middelpunt de berg El Teide, is een bezoek meer dan waard. Las Cañadas bestaat uit uiteenlopende rotsformaties en kleurige, kilometersbrede lavavlakten. Aan de rand daarvan liggen metershoge basaltblokken en brokken donker, glanzend obsidiaan (vulkanisch glas).

Men kan met een veerboot de buureilanden La Gomera, La Palma en Gran Canaria bezoeken. Tevens worden er vele mooie excursies georganiseerd waarbij op de oceaan wordt uitgevaren om dolfijnen, bruinvissen en walvissen te spotten.

Op Tenerife kunt u daarnaast vele verschillende watersporten beoefenen, onder meer is het windsurfen erg populair bij de bekende windsurfspot El Medano, waar ook ieder jaar wereldkampioenschappen worden gehouden.

Weer Tenerife

Dankzij de passaatwind en de ligging van het eiland is het klimaat op Tenerife gelijkmatig met temperaturen ’s winters rond 19 graden en in de zomer rond 25 graden. Hierdoor wordt Tenerife ook wel “het eiland van de eeuwige lente” genoemd.
Bij aanvoer van hete lucht uit de Westelijke Sahara kan het op Tenerife in de zomermaanden soms wel 35 graden of warmer worden.
In de periode van november tot en met april kan er soms sneeuw vallen. Vooral de hoogste top van de berg El Teide is dan langere tijd bedekt met sneeuw.
Wist u dat?
  • Tenerife het grootste eiland van de Canarische eilanden is?
  • Naturisme op het eiland Tenerife alleen toegestaan is op naaktstranden?
  • Nederlands de 3e taal is in Tenerife?
© 2003 - 2023 Reizen Paleis - Algemene Voorwaarden - Privacy verklaring - Sitemap - Contact