Explore the Scenic Pacific Northwest

Explore the Scenic Pacific Northwest
Tijdens deze reis wordt u meegenomen vanaf metropool Seattle naar het diverse Olympic National Park met zijn spitse bergpieken, heldere bergmeren en een groener dan groen regenwoud. Vervolgens volgt u
€ 4499
» meer info «

Perfect Match Dubai & Tropical Maldives

Perfect Match Dubai & Tropical Maldives
Er even tussenuit en op zoek naar een fijn klimaat met mooie stranden? Zoek niet verder en maak een prachtige reis naar Dubai. De stad is er een van extremen, wat betekent dat er ontzettend veel te be
€ 3799
» meer info «

A Trip Down the East Coast

A Trip Down the East Coast
Deze rondreis langs de oostkust van Amerika begint met een verblijf in het altijd interessante New York. Hierna reist u per trein naar Washington D.C., waar een bezoek aan de National Mall met de vele
€ 4799
» meer info «

Experience the Northern Lights in Swedish Lapland

Experience the Northern Lights in Swedish Lapland
Op avontuur in het authentieke en nog onontdekte Zweeds Lapland is een winterreis om nooit te vergeten. Op minder dan 4 uur vliegen begeeft u zich in een compleet andere wereld. Een landschap van indr
€ 2999
» meer info «

Fietsreis Donau en Moldau

Fietsreis Donau en Moldau
Fiets mee langs twee van de mooiste rivieren van Centraal-Europa: de Donau en de Moldau. Deze reis brengt u naar de mooiste plekken van Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. We bezoeken bijvoorbeeld het
€ 1599
» meer info «

8 daagse fietsreis Rügen

8 daagse fietsreis Rügen
8-daagse Autovakantie naar Mecklenburg Vorpommern bij 8 daagse fietsreis Rügen
€ 740
» meer info «

Best of Colombia

Best of Colombia
Deze reis laat u de vele gezichten van Colombia zien. Struin door koloniale stadjes met prachtige gebouwen, sfeervolle pleintjes en heerlijke terrasjes, waarbij u onderdeel bent van het dagelijkse lev
€ 4999
» meer info «

Experience the Impressive Nature of Patagonia

Experience the Impressive Nature of Patagonia
Een reis door Patagonië is een reis door de mooiste natuurgebieden ter wereld. Een desolaat landschap met indrukwekkende gletsjers, hoge bergtoppen, ruige kustlijnen en veel zeedieren. Spot orka's, z
€ 6599
» meer info «

A Northern Norway & Lofoten Adventure

A Northern Norway & Lofoten Adventure
Deze rondreis door Noorwegen neemt u in 13 dagen mee over de meest spectaculaire autoroutes van het noorden van het land, waarbij u de mooiste fjorden, natuurgebieden en gebergtes aandoet. U begint de
€ 3599
» meer info «

Discover Unique Costa Rica

Discover Unique Costa Rica
Deze schitterende reis neemt u mee de jungle en regenwouden in, langs rivieren, vulkanen, het platteland en heerlijke stranden aan de Stille Oceaan. De route heeft soms een avontuurlijk karakter met v
€ 3799
» meer info «

5 daagse fietsreis Deutsche Weinstrasse

5 daagse fietsreis Deutsche Weinstrasse
5-daagse Autovakantie naar Baden Württemberg bij 5 daagse fietsreis Deutsche Weinstrasse
€ 283
» meer info «

9 10 daagse Fietsreis Bodensee voor genieters

9 10 daagse Fietsreis Bodensee voor genieters
9-daagse Autovakantie naar Baden Württemberg bij 9 10 daagse Fietsreis Bodensee voor genieters
€ 753
» meer info «

Vergelijk de laagste prijzen van de reisorganisaties en vind de goedkoopste actieve vakantie:


Sorteren op:
Aanbieders tonen met:
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
€ 41ANVRCalamiteitenfondsSGR
€ 1199ANVRCalamiteitenfondsSGR
€ 2499ANVRCalamiteitenfondsSGR
 
Aanbieder Vanaf Keurmerken Cijfer
€ 599ANVRCalamiteitenfondsKTBSGR
€ 276ANVRSGR
Laatste controle: vrijdag 14 juli 2023 om 12:55 uur. Cijfers gebaseerd op 4.485 ervaringen van Start 1-2

Actieve vakantie

Of u nu alleen, met zijn tweeën, met uw gezin of met een groep een actieve vakantie wilt ervaren, het kan allemaal. Wat dacht u van een rondreis door het prachtige Italië of door bijvoorbeeld Spanje, Egypte, Brazilië, Afrika of Thailand?

Een actieve vakantie kan ook betekenen dat u liever de natuur intrekt. Fietsen in bijvoorbeeld Nederland of wandelen in Oostenrijk? U kunt dan eens het uitgebreide aanbod van de verschillende fiets- en wandelvakanties bekijken. Paardrijden, raften, klimmen en mountainbiken behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden tijdens uw vakantie.

Actieve vakantie Europa

Europa biedt volop mogelijkheden voor een actieve vakantie. U hoeft zelfs niet ver van huis, want in Nederland kunt u ook genieten van een actieve vakantie. Wandel bijvoorbeeld door het mooie Geuldal in Limburg of fiets de Weerribbenroute in Friesland. Niet alleen in Nederland worden er volop fiets- en wandelvakanties aangeboden. Oostenrijk, Duitsland, België en Italië lenen zich ook uitstekend voor actieve vakanties. In Duitsland bieden wij bijvoorbeeld een 3-daags Sportief arrangement Duitsland.

Actieve vakantie buiten Europa

Bij actieve vakanties buiten Europa kunt u bijvoorbeeld denken aan landen zoals Zuid-Afrika, Thailand, Maleisië, Brazilië en Mexico. Daar worden de meeste avontuurlijke actieve vakanties aangeboden. Overnacht in sfeervolle junglerafts, loop met een gewapende wildlife ranger door een natuurreservaat op zoek naar wilde dieren of ga in een uitgehakte kano op zoek naar kaaimannen. Deze actieve vakanties kunt u zowel individueel doen als in groepsverband middels een georganiseerde rondreis.

Actieve vakanties: Ontdek de nieuwe manier van reizen

Een actieve vakantie is de perfecte manier om de natuur te ervaren en tegelijkertijd in beweging te blijven. Als u op zoek bent naar een manier om uw dagelijkse routine te ontsnappen en uzelf uit te dagen, dan is een actieve vakantie iets voor u. Een van de populairste vormen van actieve vakanties is de fietsvakantie. Fietsen door prachtige landschappen en het ontdekken van nieuwe culturen zijn slechts enkele van de vele voordelen van een fietsvakantie.

Vijf veelgestelde vragen over actieve vakanties


1. Is een actieve vakantie geschikt voor mij?
Ja, een actieve vakantie is geschikt voor iedereen die in beweging wil blijven en nieuwe avonturen wil beleven. Of u nu een fervent wandelaar, fietser of zwemmer bent, er is altijd een actieve vakantie die bij u past.

2. Hoeveel fysieke inspanning is vereist voor een actieve vakantie?
De fysieke inspanning die vereist is voor een actieve vakantie, hangt af van de gekozen activiteit en de lengte ervan. U kunt altijd uw eigen tempo en niveau kiezen om ervoor te zorgen dat u comfortabel blijft.

3. Wat is het verschil tussen een actieve vakantie en een traditionele vakantie?
Een actieve vakantie richt zich op fysieke activiteiten en avontuur, terwijl een traditionele vakantie meer gericht is op ontspanning en recreatie.

4. Hoeveel kost een actieve vakantie?
De kosten van een actieve vakantie kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen activiteit, bestemming en accommodatie. U kunt echter altijd op zoek gaan naar budgetvriendelijke opties.

5. Moet ik speciaal materiaal hebben voor een actieve vakantie?
Dit hangt af van de gekozen activiteit. Sommige activiteiten vereisen speciaal materiaal, zoals bijvoorbeeld fietsen. Het is echter ook mogelijk om actieve vakanties te boeken die geen speciaal materiaal vereisen.

Zorgverzekering en actieve vakantie

Als u op een actieve vakantie gaat, is het extra belangrijk om goed verzekerd te zijn. Met uw zorgverzekering bent u verzekerd voor spoedeisende hulp in alle landen die binnen de EER (Europese Economische Ruimte) vallen. U bent verzekerd tot het Nederlandse tarief. Als u op vakantie gaat naar een land waar de kosten hoger liggen dan in Nederland, kunt u ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Hiermee worden ook de kosten boven het Nederlands tarief vergoed.
Gaat u extreme sporten of onderwatersporten uitvoeren? Dan moet u er rekening mee houden dat u tijdens het uitvoeren hiervan niet standaard verzekerd bent voor ongevallen. U kunt hiervoor een aanvullende dekking boven op uw reisverzekering afsluiten.

Regel hier je creditcard voor je op vakantie gaat.
Zoek je een leuk relatiegeschenk voor sportievelingen? Laat bidons bedrukken door Bidonwereld.nl en maak elke sportliefhebber blij!

Mogelijkheden tijdens actieve vakantie

Actief bezig zijn is voor iedereen verschillend. Voor de één betekent dat iedere dag met een rugzak op te voet van plaats naar plaats reizen. Terwijl een ander wellicht het feit dat er twee uur gefietst wordt tijdens de vakantie al inspannend genoeg vindt. Naast fietsen en wandelen zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor een actieve vakantie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan paardrijden, mountainbiken, survival, bergbeklimmen en kayaksurfen. Stel uw eigen actieve vakantie samen of boek een georganiseerde rondreis .

Aanbod actieve vakanties

Reizen Paleis heeft een groot aanbod goedkope actieve vakanties. Twee soorten actieve vakanties die op dit moment erg populair zijn:
Wist u dat?
  • De bergtoppen in het noorden van Italië in de zomer een ideale bestemming zijn voor een actieve vakantie?
  • U in het Dode Zeegebied kunt zonnen zonder te verbranden?
  • Zakopane een aanrader is voor een actieve (wintersport) vakantie?
© 2003 - 2024 Reizen Paleis - Algemene Voorwaarden - Privacy verklaring - Sitemap - Contact